Beleving

Omgeving Blij Venneke

Beleving Blij Venneke

Onze campercamping ligt 1,5 km van de oude markt van Eersel in de Brabantse Kempen en niet ver van Eindhoven. Mooi om te bekijken en iets te drinken op de vele terrassen of een heerlijk hapje te eten. Op de Markt 30a zit TIP (Toeristische Informatie Eersel) waar u kunt binnenlopen voor uitstapjes, excursies of wandel- en fietsroutes.

Rondje Eersel

Een kleine 'routebeschrijving': vanaf Blij Venneke rechts (Dalemsedijk) en dan rechtdoor over de rotonde (Duizelseweg) tot aan de kapel op de markt, rechts over de Markt tot de v-splitsing. Hier links aanhouden (Dijk) en deze weg volgen, scherpe bocht naar rechts volgen. Zo komt u weer bij een v-splitsing met een wit kappelletje in het midden. Hierna linksaf en de Kerkstraat vervolgen tot de kerk van Eersel. Sla wederom linksaf (Willibrorduslaan) en ga verder tot deze een bocht naar rechts maakt. In deze bocht naar links afslaan (Nieuwstraat). Deze weg volgen tot het einde, daar ook linksaf (Hint) en dan bent u weer bij de kapel, waar u rechtsaf (Duizelseweg) weer terugkunt, over de rotonde rechtdoor (Dalemsedijk), naar Blij Venneke.

Als u deze ronde volgt, komt u langs bijna alle eet en drinkgelegenheden en de supermarkten en winkels van Eersel.

Map en folders omgeving Eindhoven

U kunt ook de map en de diverse folders van de regio in de serre raadplegen. Er is echt van alles te beleven. Ook golfen behoort tot de mogelijkheden. Er zijn in een straal van 20 km minstens 8 stuks 18 holes golfbanen en er is zo’n 120 km aan vaste mountainbike routes maar ook genoeg plek om de rust op te zoeken.

markt eersel kerk eersel
wandelen natuurgebied eersel

Wandelen en fietsen

Eersel is niet ver van Eindhoven gelokaliseerd en een fraaie gemeente van in totaal zes kerkdorpen, te weten Eersel, Duizel Steensel, Knegsel, Vessem en Wintelre, die op Vessem na, maar met Hulsel, Netersel en Reusel de 8 Zaligheden vormen: ook wel de pareltjes van de Kempen genoemd. Het is het 'land' van onder andere de Kleine Beerze en mooie uitgestrekte natuurgebieden zoals de Cartierheide, de Spijkertseheide en het groot en kleinmeer in Vessem. Zoals u leest, is er heel wat van om te genieten.

Vessem ligt ook aan het pelgrimspad naar Santiago de Compostella. Bij pelgrimshoeve Kafarnaüm kan men ook starten. De gemeente Eersel is een fijn wandel en fietsgebied en ligt tegen de Belgische grens (net onder Eindhoven) en was in 2014 wandelgemeente van het jaar. Dat komt door de vele kilometers aan wandel-en fietspaden. Er zijn wandelroutes en fietsknooppunten en bij de gezellige terrasjes kunt u even verpozen of uw wandel- of fietsroute afsluiten.

In Irsel is ‘ne mens content, wees welkom en geniet!

wandeltochten natuurgebied eersel

Handige sites

Er zijn in de omgeving legio gelegenheden om lekker te eten en drinken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Kleine indruk van de omgeving rond Eersel


Bekijk meer foto's